Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon
Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

Thaise stijl surf & turf met zalm en filet mignon

met chimichurri en groene curryrisotto

Met filet mignon haal je het restaurant bij jou in huis. Vergeet het vlees niet eerst te laten rusten voor je het aansnijdt - daar wordt het malser van.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Fillet of salmon

½ piece

Filet mignon

75 g

Risotto rice

90 milliliters

Coconut milk

½ sachet(s)

Green curry spices

2 piece

Scallions

100 g

Broccoli

¼ piece

[Persian] cucumber

½ piece

Easy peel orange

10 g

Garlic-ginger-chili mix

10 g

Mint, coriander & Thai basil

½ piece

Lime

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains Sesame)

Not included in your delivery

1.75 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

200 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1166 kcal
Energy (kJ)4877 kJ
Fat72 g
Saturated Fat28 g
Carbohydrate82 g
Sugar15 g
Dietary Fiber10.5 g
Protein43 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan with Lid
•Bowl
•Fryingpan with lid
•Paper Towel

Cooking Steps

Risotto maken
1

Bereid de bouillon. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en voeg het witte gedeelte van de bosui toe. Voeg de risottorijst en groene currykruiden toe en fruit al roerend 1 minuut. Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon opnemen. Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de rest van de bouillon. Voeg, als de bouillon op is, op dezelfde manier de kokosmelk toe.

Thaise chimichurri maken
2

De risotto is gaar zodra de korrel vanbuiten zacht is, maar een lichte bite heeft vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten. Voeg eventueel extra water toe. Snijd het Thaise basilicum, de koriander en munt heel fijn. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kom de gember, rode peper en knoflook met de fijngesneden kruiden. Voeg hier per persoon: het sap van 1/4 limoen en 1/2 el olijfolie aan toe.

Komkommersalade maken
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve maantjes. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Meng in een kom de komkommer en sinaasappel met 1 el van de chimichurri per persoon en het overige groene gedeelte van de bosui.

Broccoli bereiden
4

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de gomasio en per persoon: 1/2 tl honing en 1/4 el olijfolie door de broccoli.

Bakken
5

Dep de zalm en filet mignon droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit in een koekenpan per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el roomboter op middelhoog vuur. Leg, wanneer de pan goed heet is, de zalm en filet mignon in de pan. Bak de zalm 3 - 5 minuten op de huid. Draai om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Bak de filet mignon 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en laat 3 - 4 minuten rusten. Snijd in plakjes.

Serveren
6

Serveer de risotto in een schaal en garneer met de achtergehouden bosui. Leg de filet mignon en zalm op een bord en besprenkel met de chimichurri. Serveer de broccoli en komkommersalade ernaast. Serveer met de limoenpartjes.