Skip to main content
Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

Broccolibowl met zwarte knoflook, kimchi en sojabonen

met rijst, furikake en sojamayonaise

Edamame groeit in trossen aan takken. De naam komt dan ook van het Japanse woord "eda", dat tak betekent, en "mame", dat bonen betekent - "bonen aan takken" dus!

Labels:
Calorie Smart
Plant-based
Extra Veggies
Allergenen:
Soja
Sesamzaad
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

200 gram

Broccoli

½ bosje(s)

Bosui

25 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

½ stuk(s)

Gele wortel

15 gram

Zwarteknoflookmarinade

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

25 gram

Kimchi

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Soja, Sesamzaad, Gluten, Tarwe)

10 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

175 ml

Water voor de rijst

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2744 kJ
Energie (kcal)656 kcal
Vetten29.2 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers10 g
Vezels11.2 g
Eiwitten18.3 g
Zout2.7 g
Potassium606.1 mg
Calcium99.7 mg
Iron1.6 mg
Hapjespan of grote koekenpan
Pan met deksel
Kom
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Zet het vuur uit en laat, afgedekt, 5 minuten staan.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. 
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan of grote koekenpan en kook de broccoli 3 - 5 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde pan op hoog vuur.
  • Bak de broccoli en het witte gedeelte van de bosui 2 minuten.
  • Voeg de zwarteknoflookmarinade toe en bak nog 1 minuut.
Mengen
3
  • Rasp de wortel en voeg toe aan een kom.
  • Voeg de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de sojasaus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de rijst in kommen en verdeel alle toppings eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de furikake.
  • Besprenkel met de sojamayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders