HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconDubbele Portie Oosters Gemarineerde Zalmfilet
topBanner
Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

Dubbele portie oosters gemarineerde zalmfilet

met geroosterde broccoli en zilvervliesrijst

Extra Vis
Lees meer

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Broccoli

2 stuk(s)

Knoflookteen

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Rode peper

80 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

4 stuk(s)

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

170 gram

Zilvervliesrijst

Zelf toevoegen

4 tl

Bruine suiker

5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4929 kJ
Energie (kcal)1178 kcal
Vetten68.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels11 g
Eiwitten50 g
Zout7.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een bodempje water aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli in 5 – 7 minuten. Giet af.

2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng in een kom de rode peper, bruine suiker, sojasaus, gember en 1 1/2 el olijfolie per persoon. Leg de zalm in de kom, zet in de koelkast en laat minimaal 10 minuten marineren. Schep af en toe om.

3

Meng ondertussen in een andere kom de overige olijfolie, de knoflook en de broccoli. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier. Bak de broccoli 15 – 20 minuten, of tot hij beetgaar is. Schep halverwege om.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Kook de rijst, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen.

5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en haal de zalm uit de marinade. Bak de zalm 2 – 3 minuten op de huid en 1 – 2 minuten op de andere zijde. Haal de zalm uit de pan en schenk nu de achtergebleven marinade in de koekenpan. Voeg ½ el water per persoon toe en verhit 2 minuten.

6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de broccoli eromheen en de zalm bovenop de rijst. Giet de saus uit de koekenpan over de zalm en de rijst.