Vandaag maak je een snelle lentemaaltijd met in de schil gekookte cerisa aardappelen en een romige yoghurtsaus met verse dille. De schelvis is een straalvinnige zoutwatervis uit de familie van de kabeljauwen en is dankzij zijn losse structuur zeer geschikt om te bakken of te pocheren.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
250 g
Rode krieltjes
2 sprig
Verse dille
(May be present: Selderij)
50 g
Volle yoghurt
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 g
Broccoli
1 g
Schelvisfilet zonder huid
(Contains: Vis)
2 teaspoon
Mosterd
½ teaspoon
Honing
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Breng 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de broccoli. Was de aardappelen (cerisa) grondig en snijd in blokjes van 2 cm. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een andere pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat uitstomen.
Snijd ondertussen de dille fijn en maak in een kom een saus van de dille, yoghurt, mosterd, honing en extra vierge olijfolie. Breng de yoghurtsaus op smaak met peper en zout.
Snijd de bloem van de broccoli in roosjes van 2 - 3 cm en de steel in blokjes van 1 - 2 cm.
Kook de broccoli in de pan met deksel, afgedekt, 4 - 6 minuten naar wens gaar. Laat zonder deksel uitstomen en breng op smaak met peper en zout.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de schelvisfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en broccoli over de borden. Serveer met de schelvisfilet en de yoghurtsaus.