Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

Varkensfilet in spek met gekookte aardappelen

met gestoofde broccoli

Broccoli is echt een supergroente! Deze bevat namelijk een grote hoeveelheid aan vitaminen, is zeer vezelrijk én zit boordevol ijzer. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

225 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse krulpeterselie & bieslook

160 gram

Broccoli

1 stuk(s)

Varkensfilet

2 plak(ken)

Ontbijtspek

1 stuk(s)

Sjalot

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Olijfolie

½ el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

125 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)652 kcal
Energie (kJ)2729 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers7 g
Vezels7.6 g
Eiwitten37 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Aardappelen koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Voeg de aardappelen toe en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.

Voorbereiden
2

Bereid 125 ml bouillon per persoon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie en de bieslook fijn. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en de bloem in roosjes.

Broccoli bereiden
3

Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur. Bak de knoflook, verse kruiden en broccoli 1 - 2 minuten. Blus af met de bouillon, zet het vuur lager en laat de broccoli, afgedekt, 8 - 10 minuten stoven. Giet indien nodig af. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat broccoli rijk is aan ijzer en kalium? Dit gerecht bevat ongeveer 200 gram broccoli per portie en bevat daardoor meer vitamine C dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Varkensfilet klaarmaken
4

Omwikkel de varkensfilet met het ontbijtspek. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de filet 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie tot serveren. Snipper ondertussen de sjalot fijn. Verhit de koekenpan opnieuw en fruit de sjalot 2 minuten op middelmatig vuur.

Jus maken
5

Schenk een scheutje water en 1/2 el mosterd per persoon bij de sjalot in de koekenpan en breng aan de kook. Roer glad tot er een egale jus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de gekookte aardappelen over de borden en schenk de jus erover. Leg de varkensfilet met ontbijtspek ernaast en serveer met de broccoli.