Skip to main content
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels
Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Oosterse kokossoep met broccoli, minimaïs en noedels

Op smaak gemaakt met sereh en limoensap

3.7
(1,3K)

Deze rijkgevulde maaltijdsoep vindt zijn oorsprong in de Aziatische keuken. Gedroogd citroengras, sereh genoemd, is een kruid dat veel in Azië wordt gebruikt gebruikt en smaakt naar limoen. Dit zorgt voor een frisse smaak. Weetje: er bestaan heel veel verschillende noedels. Kijk op ons blog voor een uitgebreid overzicht.

Allergenen :
Ei
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

150 gram

Broccoli

50 gram

Babymais

¼ stuk(s)

Limoen

150 ml

Kokosmelk

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

½ tl

Gemalen citroengras

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

½ stuk(s)

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)690 kcal
Energie (kJ)2887 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten64 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g

Benodigdheden

Wok met deksel
Deksel
Steelpan

Instructies

Snijd de babymais in plakken.
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel klein. Snijd de babymais in plakken. Pers het sap van de limoen uit.

2

Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

Roerbak de groente.
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 2 minuten op laag vuur. Voeg de broccoli en babymais toe en roerbak 1 minuut.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staan in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 – 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

Voeg de noedels toe aan de soep.
5

Voeg de kokosmelk, citroengras en bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Verdeel de soep over de soepkommen en serveer het ei op de soep.
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd het ei doormidden en serveer deze op de soep.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders