Skip to main content
Ponzu steak met rijstnoedels
Ponzu steak met rijstnoedels

Ponzu steak met rijstnoedels

met roerbakgroenten en rode peper

Rode pepers bevatten capsaïcine. Dit zorgt niet alleen voor een pittige smaak, maar heeft ook gezondheidsvoordelen zoals het stimuleren van de stofwisseling en de afgifte van endorfine.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Soja
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Brede rijstnoedels

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Paksoi

1 stuk(s)

Knoflookteen

50 gram

Gesneden spitskool

10 gram

Ponzu

(Bevat: Soja, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

1 stuk(s)

Steak

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2897 kJ
Energie (kcal)693 kcal
Vetten12.2 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten103.8 g
waarvan suikers19.3 g
Vezels8 g
Eiwitten40.8 g
Zout2.8 g
Potassium297.5 mg
Calcium63.8 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Zeef
Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kook de rijstnoedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en spoel af onder koud water. Laat staan tot later gebruik.
  • Snijd de paprika in reepjes, de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) in ringen en de ui in halve ringen.
2
  • Snijd de paksoi in reepjes van 1 cm, houd het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op hoog vuur. Bak de biefstukreepjes 30 seconden - 1 minuut, haal uit de pan en bewaar apart.
  • Voeg de ui, paprika en de helft van de rode peper toe aan dezelfde pan. Bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de sojasaus toe en roer goed door.
3
  • Schil ondertussen de gember en pers de knoflook of snijd fijn. Zet apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gember, de knoflook en het witte gedeelte van de paksoi toe aan de groenten. Roerbak 3 - 4 minuten.
  • Voeg de spitskool en het groene gedeelte van de paksoi toe. Voeg eventueel wat extra sojasaus toe naar smaak. Roerbak nog 3 - 4 minuten.
4
  • Voeg de biefstukreepjes, taugé, rijstnoedels en ketjap toe en roerbak 30 seconden - 1 minuut, of tot het overige kookvocht is verdampt.
  • Serveer de stir-fry over diepe borden en besprenkel met de ponzusaus.
  • Garneer met de overige rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders