HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLentestamppot
topBanner
Lentestamppot

Lentestamppot

Met warmgerookte zalm en waterkers

Lees meer

De waterkers die je toevoegt aan deze smeuïge stamppot, geeft het geheel een pittige smaak. Wist je trouwens dat de waterkers van Belgische bodem komt? De honing-dilledressing is heel lekker bij de zalm en houdt de stamppot fris. Een ideaal gerecht voor een vrolijke lentedag!

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :VisMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

400 gram

Bloemkool

6 takje(s)

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Waterkers

160 gram

Gerookte makreel

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

2 el

Boter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2761.44 kJ
Energie (kcal)660 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Aardappelstamper
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Schil of was de aardappelen (bildstar) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken.

2

Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Kook de bloemkool in de laatste 8 minuten mee met de aardappelen.

3

Hak de dille fijn. Meng in een kom de extra vierge olijfolie, honing, witte wijnazijn, 1 el water per persoon, het grootste deel van de dille en peper en zout naar smaak. Bewaar dit apart.

4

Scheur de waterkers klein. Verwijder het vel van de warmgerookte zalm en verdeel met een vork in kleine stukken.

5

Giet de aardappelen en bloemkool af en stamp tot een grove stamppot met de boter. Voeg vervolgens de waterkers toe, de mosterd en het grootste deel van de honing-dilledressing en breng op smaak met peper en zout. Schep als laatste, voorzichtig, het grootste deel van de warmgerookte zalm erdoor.

6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de overige warmgerookte zalm en overige dille. Besprenkel met de overige honing-dilledressing.