Skip to main content
Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

Andijviestamppot met sticky veggie runderstukjes

met Koreaanse kruiden en gefrituurde uitjes

4.3
(172)

Speciaal ingrediënt in je box! De veelzijdige seizoensgroente andijvie is lekker rauw door een stamppot of salade, maar ook gestoofd is het een heerlijk bijgerecht.

Labels:
Veggie
Seasonal
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten
Gerst
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

150 gram

Gesneden andijvie

½ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten, Gerst, Ei)

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ bosje(s)

Bosui

35 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Mosterd

1 tl

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3156 kJ
Energie (kcal)754 kcal
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten95.4 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels17 g
Eiwitten30.9 g
Zout3.9 g
Potassium1691.4 mg
Calcium70.3 mg
Iron1.8 mg
Deksel
Grote pan
Zeef
Aardappelstamper
Hapjespan

Instructies

Groenten koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan voor de aardappelen en wortel.
  • Schil de aardappelen en wortel of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
Andijvie bereiden
2
  • Kook ondertussen water in een waterkoker.
  • Voeg de andijvie toe aan een vergiet en giet het kokende water erover. Druk met een lepel het overtollig vocht uit de andijvie.
  • Stamp de wortel en aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de mosterd en een klontje roomboter toe en stamp goed door. 
  • Roer de andijvie en Koreaanse kruidenmix erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Bosui bakken
3
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
Serveren
4
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 6 minuten. Roer af en toe door.
  • Roer de ketjap en zoete Aziatische saus erdoor. Bak nog 2 - 3 minuten.
  • Verdeel de stamppot over diepe borden. Schep de vegetarische runderstukjes met saus eroverheen. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders