HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconBoerenworst Met Gebakken Aardappeltjes
topBanner
Boerenworst met gebakken aardappeltjes

Boerenworst met gebakken aardappeltjes

met dille-mayonaise en sperziebonen

Lees meer

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zitten er in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :EiMosterdMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Opbakaardappelen

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

½ stuk(s)

Rode ui

400 gram

Sperziebonen

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

5 gram

Verse dille

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 tl

Honing

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3589 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten61 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels13 g
Eiwitten26 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de aardappelschijfjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat uitstomen.

2

Snipper de ui. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de boerenworst in 2 - 3 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Bak de ui de laatste 2 minuten mee. Haal de worst uit de pan en bewaar apart.

3

Verwarm de pan met de ui opnieuw. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de dille fijn. Meng in een kleine kom de dille met de mayonaise. Voeg per persoon 1 tl honing en 1 tl mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de boerenworst en de sperziebonen met ui over de borden. Schep de aardappelschijfjes ernaast en serveer de dille-mayonaise erbij.