Linguine is Italiaans voor: a) linten, b) tongetjes of c) lijnen? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
400 gram
Broccoli
1 bol(len)
Courgette
1 bol(len)
Kleine rode ui
2 bol(len)
Knoflookteen
60 gram
Semi-gedroogde tomaten
180 gram
Linguine
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Ei, Mosterd, Lupine)2 bol(len)
Kabeljauwfilet
(BevatVis)4 tl
Gedroogde oregano
80 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte belegen kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Walnootstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)150 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Kook ruim water in een pan met deksel voor de linguine en de broccoli. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
Kook de linguine, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Voeg na 5 – 7 minuten de broccoli toe aan de linguine. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Breng op smaak met peper en zout.Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauwfilet 1 - 2 minuten per kant.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de rode ui, courgette, knoflook en gedroogde oregano 2 - 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas toe en verhit nog 1 minuut. Meng er de semi-gedroogde tomaten door en breng goed op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en leg de kabeljauwfilet erop. Bestrooi met de overige geitenkaas en de walnootstukjes.