De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
75 g
Green beans
½ piece
Red onion
½ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Wholewheat bread roll
5 g
Fresh dill
75 g
Hot smoked salmon flakes
25 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
20 g
Mixed leaves of lamb's lettuce, arugula & frisée
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Mustard
½ tablespoon
White balsamic vinegar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.
Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.
Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.
Snijd per persoon 4 plakken van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven.
Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.
Meng de sla met de dressing in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.
Beleg de bruine broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.