Broodje met zelfgemaakte zalmsalade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

Broodje met zelfgemaakte zalmsalade

met komkommer, dille en sperziebonensalade

De zalm is op ambachtelijke wijze warm gerookt en draagt daarnaast het ASC-keurmerk - smaak en duurzaamheid gegarandeerd. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

5 gram

Verse dille

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

½ el

Witte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)622 kcal
Energie (kJ)2601 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten41 g
waarvan suikers7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Kook de sperziebonen in 4 - 6 minuten beetgaar, spoel daarna af met koud water en bewaar apart.

Tip: In sperziebonen zitten belangrijke mineralen, zoals kalium voor het behoud van een gezonde bloeddruk en zowel ijzer als foliumzuur voor een energiek gevoel.

Dressing maken
2

Snipper de rode ui. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn en 1 tl mosterd. Breng de dressing op smaak met peper en zout en meng de helft van de rode ui erdoor.

Komkommer snijden
3

Snijd per persoon 4 plakken van de komkommer om het broodje mee te beleggen. Snijd de rest van de komkommer in blokjes en meng deze in de saladekom met de dressing. Bak het bruine broodje 6 - 8 minuten in de oven.

Zalmsalade maken
4

Snijd de dille fijn. Meng in een kom de zalmsnippers met de mayonaise, de rest van de rode ui en de dille. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd bevat door de grote hoeveelheid groente (300 gram) veel vezels en is door de zalm en mayonaise rijk aan onverzadigde vetten. Beide dragen bij aan een gezond cholesterolgehalte en een goede werking van je hart en bloedvaten.

Salade afmaken
5

Meng de sla met de dressing in de saladekom. Voeg ook de sperziebonen toe.

Serveren
6

Beleg de bruine broodjes met de zalmsalade en de plakjes komkommer. Leg op ieder bord een broodje en serveer de sperziebonensalade erbij.