Skip to main content
Friese suikerbol met sinaasappelboter
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap

5.0
(2)

Goedemorgen!

Allergenen:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Friese suikerbol

(Bevat: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

300 ml

Volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Handsinaasappel

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Voedingswaarden

Energie (kJ)2469 kJ
Energie (kcal)590 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers49.9 g
Vezels6 g
Eiwitten14 g
Zout0.9 g

Benodigdheden

Kom

Instructies

1

Haal de roomboter uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de suikerbol 2 - 3 minuten in de oven.

2

Was ondertussen de sinaasappelen grondig en rasp de schil van 1/2 sinaasappel per persoon met een fijne rasp. Meng in een kom de sinaasappelrasp met de roomboter. Schil 1 sinaasappel per persoon en verdeel in parten. Pers de overige sinaasappelen uit.

3

Meng de yoghurt met het sinaasappelsap. Serveer de Friese suikerbol met de sinaasappel-roomboter, de sinaasappelparten en het yoghurt-sinaasappeldrankje.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders