Skip to main content
Krokante plantaardige kipburger met mango en avocadosalsa

Krokante plantaardige kipburger met mango en avocadosalsa

met briochebroodje, Mexicaanse kruiden en aardappelpartjes

Mango's worden al sinds de oudheid in Zuid-Azië verbouwd. De mangoboom is zelfs de nationale boom van Bangladesh!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Selderij
Haver

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mango

½ stuk(s)

Avocado

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Briochebroodje

(Bevat: Gluten, Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Pluimfeestburger van de Vegetarische Slager®

(Bevat: Gluten, Soja, Tarwe, Selderij, Haver Kan bevatten: Mosterd, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

[Plantaardige] roomboter

¾ el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)4017 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten113.2 g
waarvan suikers31.1 g
Vezels18.4 g
Eiwitten21.7 g
Zout2.5 g
Potassium1584.5 mg
Calcium63.5 mg
Iron3.7 mg
Deksel
Large Frying Pan
Saladekom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in partjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aardappelpartjes, afgedekt, 18 - 20 minuten. Schep regelmatig om.
  • Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Aardappelpartjes afmaken
2
  • Voeg de helft van de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe tijdens de laatste minuut van het bakken.
  • Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snipper de helft van de ui en snijd de andere helft in halve ringen.
Salsa maken
3
  • Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de mango, avocado, tomaat, groene peper en de gesnipperde ui toe aan de saladekom.
  • Schep goed door de dressing heen.
Burger bakken
4
  • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak, zodra de roomboter goed heet is, de burger met de overige ui 3 minuten per kant, of tot de burger goudbruin kleurt.
Saus maken
5
  • Verwarm het brood 3 - 5 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige Mexicaanse kruiden.
Serveren
6
  • Snijd het broodje open en besmeer beide kanten met de mayonaise.
  • Beleg met de burger, gebakken ui en wat salsa.
  • Serveer de burger met de aardappelpartjes en de overige salsa ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders