Skip to main content
Friese suikerbol met sinaasappelboter
Friese suikerbol met sinaasappelboter

Friese suikerbol met sinaasappelboter

Met volle yoghurt en sinaasappelsap

5.0
(2)

Goedemorgen!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tree Nuts / Noix

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Friese suikerbol

(Contains: Gluten, Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tree Nuts / Noix)

300 milliliters

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

4 unit

Handsinaasappel

Not included in your delivery

2 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Nutrition Values

Energy (kJ)2469 kJ
Calories590 kcal
Fat23 g
Saturated Fat13.4 g
Carbohydrate76 g
Sugar49.9 g
Dietary Fiber6 g
Protein14 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl

Cooking Steps

1

Haal de roomboter uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de suikerbol 2 - 3 minuten in de oven.

2

Was ondertussen de sinaasappelen grondig en rasp de schil van 1/2 sinaasappel per persoon met een fijne rasp. Meng in een kom de sinaasappelrasp met de roomboter. Schil 1 sinaasappel per persoon en verdeel in parten. Pers de overige sinaasappelen uit.

3

Meng de yoghurt met het sinaasappelsap. Serveer de Friese suikerbol met de sinaasappel-roomboter, de sinaasappelparten en het yoghurt-sinaasappeldrankje.

This week's must-try HelloFresh recipes