Skip to main content
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Met zoete abrikozen en een mix van wittekool en wortel

3.7
(4,1K)

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met onder andere harissa. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het recept kan je bekend voorkomen: in 2014 zat een soortgelijk recept in de box en was het een groot succes. Nu hebben we het in een nieuw jasje gestoken!

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ unit

Handsinaasappel

25 g

Gedroogde abrikozen

85 g

Volkoren couscous

(Contains: Gluten)

½ teaspoon

Gemalen kaneel

3 unit

Kipmerguezworstjes

⅓ unit

Gele paprika

35 g

Rucola

(May be present: Selderij)

50 g

Wittekool en wortel

Not included in your delivery

175 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon.

Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

Voeg de bouillon aan de couscous toe en laat afgedekt wellen.
3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen, en kaneel in een kom of pan met deksel. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

bak de kip-merguezworstjes 10 minuten, afgedekt, rondom.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de merguezworstjes op 2 plekken in met het puntje van een mes en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

5

Snijd ondertussen de paprika in dunne repen en vervolgens in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak.
7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip merguez.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes