Skip to main content
Creamy Chicken Spaghetti
Creamy Chicken Spaghetti

Creamy Chicken Spaghetti

with Grana Padano & fresh basil

4.5
(3,4K)

There is a special ingredient in your box! Freely translated, Grana Padano means ‘the grain of Padania’. This cheese originates from the Italian Po Valley, also known as the Padan Plain.

Tags:
Extra Veggies
Family
High Protein
Special Ingredient
Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

25 g

Mascarpone

(Contains: Melk (inclusief lactose))

5 g

Fresh basil

(May be present: Selderij)

1 piece

Garlic

1 piece

Romano pepper

20 g

Grana Padano flakes DOP

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

½ piece

Onion

100 g

Passata

90 g

Spaghetti

(Contains: Tarwe May be present: Lupine, Ei, Mosterd, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium beef stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3281 kJ
Calories784 kcal
Fat29.6 g
Saturated Fat14.7 g
Carbohydrate84.5 g
Sugar16.3 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein41.7 g
Salt1.7 g
Potassium75.9 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.2 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Sautépan with Lid

Cooking Steps

Prepare
1
  • Bring plenty of salted water in a pot or saucepan for the spaghetti (see Tip).
  • Cut the Romano pepper into thin strips. 
  • Chop the onion and crush or mince the garlic.
  • Boil the spaghetti for 10 - 12 minutes, then reserve some of the pasta water before draining and setting aside.

Tip: you can also use a kettle to save time.

Make the sauce
2
  • Heat the olive oil in a large deep frying pan over medium-high heat.
  • Fry the onion and garlic for 1 - 2 minutes, then stir in the chicken mince and fry for 3 minutes, separating it as you do so.
  • Stir in the Romano pepper and the passata, then crumble in the stock cube (see pantry for amount).
  • Cover with the lid and allow to simmer for 5 - 6 minutes. 
Finish
3
  • Roughly chop the basil in the meantime. When the sauce is done, take the pan off the heat and then stir in the mascarpone.
  • Add the spaghetti and 1 tbsp per person of the reserved pasta water, then toss well to combine.
  • Season generously with salt and pepper.
Serve
4
  • Serve the spaghetti on plates and garnish with the basil and the Grana Padano. 

More delicious recipes with similar ingredients

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

Lasagne passata met geraspte geitenkaas en verse basilicum

met verse lasagnebladen en gegrilde courgette
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Spaghetti bolognese met linzen, cherrytomaten en feta

Een combinatie van spaghetti uit Italië en feta uit Griekenland
Lasagne met provolone en pijnboompitten

Lasagne met provolone en pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een bijzondere Italiaanse kaas
Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Spaghetti aglio olio met grana padano en pijnboompitten

Dit Italiaanse gerecht maak je af met roma-trostomaten en extra vierge olijfolie
Lasagne met kruidige kipworst

Lasagne met kruidige kipworst

Een smaakvolle worst met zachte aubergine en spinazie
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak
Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Romige spaghetti met geroosterde zonnebloempitten, oude kaas en verse basilicum

Je maakt de romige saus zelf met behulp van een roux
Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus en  Parmigiano Reggiano

Spaghetti integrale met spinazie-pestosaus en Parmigiano Reggiano

Spaghetti zoals de Italianen het lekker vinden
Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Spaghetti met serranoham, courgettelinten en romatrostomaten uit de oven

Lekkere combinatie van zilte Spaanse ham met zoete tomaatjes
Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Spaghetti integrale met kippendijfilet en tomatensalsa

Een Italiaanse pasta met een zelfgemaakte spinaziesaus
Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Spaghetti integrale met gehaktballetjes en zelfgemaakte tomatensaus

Met een frisse salade met grana padano
Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Aubergine uit de oven met tomaat, belegen kaas en penne

Een typisch Italiaanse aubergineschotel
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Lasagna Italia met knapperige pijnboompitten

Een gerecht vol groenten met een zacht Italiaans kaasje
Spaghetti bolognese met gehakt

Spaghetti bolognese met gehakt

Met rucolasalade en komkommer
Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Lasagne met winterpeen, venkel en provolone

Een winterse variant op de klassieke Italiaanse lasagne
Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Platbroodpizza met gegrilde courgette, paddenstoelen en belegen kaas

Een zelfgemaakte pizza met walnoten, verse knoflook en rozemarijn
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood
Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

Lasagne met tomaten-groentesaus en verse geitenkaas

This week's must-try HelloFresh recipes

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

Tomato Soup with Burrata Ciabatta

with fresh basil & Sicilian-style herbs
Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

Spooky Shrimp Flammekueche with Arugula Salad

with mozzarella & creepy-crawly caramelised onion
Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

Hot Smoked Salmon Sushi Bowl with Avocado

with ginger mayonnaise, radish & cucumber
Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

Veggie No-Beef with Cheesy Potatoes & Basil

with hidden veggies for kids: bell pepper, courgette & onion
Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

Baked Goat's Cheese Salad with Crostini

with caramelised onion sauce, walnuts & apple
Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

Mexican-Style Bulgur Bowl with Fried Egg & Avocado

with corn salsa & beetroot tortilla chips
The Fakir's Flying Carpet

The Fakir's Flying Carpet

with merguez & Romano pepper
Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

Duck Ragu with Red Wine & Fresh Tagliatelle

with Grana Padano, carrot, celery, tomato & parsley
Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

Roasted Vegetables with Cranberries & Hummus

over bulgur with fresh herbs & Middle Eastern spices
Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

Steak Strip Noodle Salad with Peanuts & Fresh Herbs

with Vietnamese-style sauce & stir-fried radishes
Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

Chicken in Creamy Mushroom & Tarragon Sauce

with baby potatoes & endive-apple salad
Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

Pork Tenderloin with Pistachio Gremolata & Labneh

over parsnip mash with rainbow carrots
Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

Spook-tacular Chicken Sausages with Cheesy Monster Mash

with cauldron-braised red cabbage, apple & nightmarish nutmeg
Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

Fragrant Shrimp Curry with Lemon & Coriander

over rice with bell pepper & coconut milk
Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

Family Burger Night: Italian-Style Veggie Cheeseburger

stack your own & enjoy together!
Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

Chicken Pitas with Edamame & Honey-Ginger Sauce

with peanuts, rainbow slaw & salad
Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

Za'atar Pork Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

Eerie Linguine with Full Moon Veggie Meatballs

in roasted vegetable sauce with haunted basil
Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

Classic 'Stamppot' with Amsterdam's Own Brandt & Levie Sausage

with onion chutney, tomato & fresh herbs
Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

Hake à La Meunière with Carrot & Lentil Purée

with spinach & toasted almonds