Skip to main content
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes
Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

Spaghetti alla puttanesca met ansjovis en kappertjes

met een frisse salade

4.1
(1,3K)

Typisch voor Italië heeft elke regio een andere versie van pasta puttanesca. Wat ze allemaal gemeen hebben zijn deze ingrediënten: olijven, kappertjes en ansjovis. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

½

Anchovies

(Contains: Vis)

15 g

Olives & capers

1 pack

Chopped tomatoes

90 g

Spaghetti

½ piece

Romano pepper

½ piece

Tomato

20 g

Arugula

0.17 pinch

Chili flakes

15 g

Grated Italian cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

2 teaspoon

Balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories579 kcal
Energy (kJ)2421 kJ
Fat17 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate80 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Hak de ansjovis fijn en bewaar de olie uit het blik. Snijd de olijven fijn.

Tomatensaus maken
2

Verhit 1/2 el olie uit het ansjovis blik per persoon in een hapjespan met deksel op middellaag vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de ansjovis toe en bak deze 3 - 4 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en meng goed. Laat 5 minuten afgedekt sudderen. Voeg de olijven, kappertjes en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen zonder deksel op de pan.

Tip: Let jij op je zout-inname? Gebruik dan gewone olijfolie in plaats van de olie van de ansjovis.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Snijd de puntpaprika in ringen en de pruimtomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Voeg de rucola, puntpaprika en tomaat toe aan de saladekom en meng goed.

Op smaak brengen
5

Proef de tomatensaus en breng eventueel meer op smaak met peper en zout. Houd je van pittig? Voeg dan een snufje van de chilivlokken toe en meng goed door. Pas op! Ze zijn erg pittig. Meng tot slot de spaghetti door de saus.

Tip: Er komt al veel zout af van de ansjovis en de olie. Proef daarom eerst voordat je extra zout toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti alla puttanesca over de borden en garneer met de geraspte Italiaanse kaas. Serveer met de salade.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 300 gram groente!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes