Skip to main content
Zalmfilet met pasta pesto
Zalmfilet met pasta pesto

Zalmfilet met pasta pesto

met oventomaatjes en courgette

4.3
(10,7K)

Vanavond kook je een Italiaanse klassieker: pasta met groene pesto. Deze smaakmaker heet voluit pesto Genovese, omdat de pesto oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua komt. We combineren de pesto met zalm – een vette vis boordevol eiwitten. Zo zet je niet alleen een lekkere, maar ook een voedzame maaltijd op tafel.

Allergens:
Gluten
Vis
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

125 g

Cherrytomaten

90 g

Spaghetti

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

½ unit

Courgette

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains: Vis)

20 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3866 kJ
Calories924 kcal
Fat49 g
Saturated Fat11.3 g
Carbohydrate80 g
Sugar16.4 g
Dietary Fiber6 g
Protein37 g
Salt0.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Tomaat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten en meng op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
2

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
3

Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes. Verhit 1/2 el boter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 – 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 – 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti met de tomaat. Voeg de rest van de pesto en de courgette toe en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes