
.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
100 g
Gemarineerde kipfiletreepjes
½ unit
Knoflookteen
100 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
90 g
Penne
(Contains: Gluten May be present: Ei, Soja, Lupine, Mosterd)
200 g
Broccoli
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
200 milliliters
Kippenbouillon
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Wittewijnazijn

Bereid de bouillon en pers de knoflook of snijd fijn.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit 1/4 el olijfolie in dezelfde pan op gemiddeld vuur en fruit de knoflook 1 - 2 minuten.

Voeg 1 tl wittewijnazijn per persoon, de kipbouillon, de slagroom en de penne toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Kook, afgedekt, 15 - 17 minuten op laag vuur, of totdat de penne gaar is. Roer af en toe door. Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes.

Voeg in de laatste 8 - 10 minuten de broccoli toe en roer door. Voeg in de laatste 5 minuten de kip weer toe aan de pan en roer door.

Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Italiaanse kaas door de pasta. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige kaas.