
Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
125 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Rode ui
½ unit
Knoflookteen
60 g
Mozzarella
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ g
Passata
½ sachet(s)
Italiaanse kruiden
2 unit
Libanees platbrood
(Contains: Gluten)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
2.5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
½ sachet(s)
Pesto-vinaigrette
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Rucola
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 6-8 minuten in de oven. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de gebakken cherrytomaten, de Italiaanse kaas en de mozzarella over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en garneer met de pesto-vinaigrette. Verdeel de rucola erover.