Skip to main content
Platbroodpizza margherita met cherrytomaten
Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

Platbroodpizza margherita met cherrytomaten

met mozzarella, rucola en pesto vinaigrette

4.0
(430)

Kook je dit recept later in de week? Bewaar je platbroden dan op een koele en droge plek voor een heerlijk verse pizzabodem.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

125 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Rode ui

½ unit

Knoflookteen

60 g

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ g

Passata

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

2 unit

Libanees platbrood

(Contains: Gluten)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 g

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

½ sachet(s)

Pesto-vinaigrette

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories845 kcal
Energy (kJ)3537 kJ
Fat36 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate91 g
Sugar15 g
Dietary Fiber8 g
Protein34 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Oven Dish
Baking Sheet with Baking Paper

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de cherrytomaten. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de mozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Tomatensaus maken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de passata toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden, 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.

Bakken
3

Leg de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met de overige olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 6-8 minuten in de oven. Leg ondertussen de platbroden op een bakplaat met bakpapier en bak 2 - 4 minuten in de oven.

Pizza's maken
4

Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel de gebakken cherrytomaten, de Italiaanse kaas en de mozzarella over de pizza's en bestrooi met peper en zout.

Pizza's bakken
5

Bak de pizza's opnieuw op een bakplaat met bakpapier 5 - 7 minuten in de oven. Ris ondertussen de basilicumblaadjes van de takjes en snijd fijn.

Serveren
6

Bestrooi de pizza's met het verse basilicum en garneer met de pesto-vinaigrette. Verdeel de rucola erover.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes