Deze belegde focaccia zet je binnen 15 minuten op tafel. Meer tijd dus voor jou om te genieten!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ sachet(s)
Knoflookpuree
50 g
Gesneden ui
3 unit
Half-om-half gehaktballetjes met Spaanse kruiden
80 g
Passata
1 unit
Focaccia met zongedroogde tomaat
(Contains Gluten, Milk May be present Sesame)
½ ball
Mozzarella
(Contains Milk)
65 g
Rode cherrytomaten
20 g
Rucola
(May be present Celery)
5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
½ tablespoon
Olijfolie
½ teaspoon
Suiker
2 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflookpuree en gesneden ui een halve minuut. Voeg de gehaktballetjes toe en halveer ze met een spatel in de pan. Bak in 3 - 4 minuten rondom goudbruin. Blus de pan af met de passata en per persoon 1/2 tl suiker en 1 tl zwarte balsamicoazijn. Kook de saus 3 minuten in op hoog vuur. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Halveer ondertussen de focaccia. Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Leg de gehalveerde focaccia's op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak 5 - 6 minuten in de oven.
Halveer ondertussen de cherrytomaten. Hak de blaadjes van het basilicum grof. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng de rucola, de cherrytomaten en de helft van het basilicum door de dressing.
Verdeel de focaccia over de borden en schep de gehakballetjes in tomatensaus over de broodjes. Garneer met het overige basilicum. Serveer de salade ernaast.