Skip to main content
Pita met sticky pulled chicken

Pita met sticky pulled chicken

met zoetzure koolsla, uienchutney en pinda's

4.1
(4,9K)

Herken je dit recept? We hebben de kippendijfilet vervangen door pulled chicken. Hierdoor besparen we jou extra werk en kan je nog sneller genieten van je pita's!

Allergens:
Gluten
Pinda's
Ei
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Rode ui

100 g

Pulled chicken

50 g

Wittekool en wortel

2 unit

Pitabroodje

(Contains: Gluten)

½ unit

Tomaat

65 g

Botersla

5 g

Gezouten pinda's

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

30 g

Pikante uienchutney

(Contains: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains: Gluten, Soja)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

1 teaspoon

Suiker

1 tablespoon

Wittewijnazijn

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat39 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate106 g
Sugar36 g
Dietary Fiber7 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Fryingpan with lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de pulled chicken en de zoete Aziatische saus toe en bak, afgedekt, 4 - 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
2

Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1 el wittewijnazijn, 1 tl suiker en een snuf zout. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en schep goed om.

Bakken en snijden
3

Bak de pitabroodjes 3 - 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en scheur de botersla grof. Hak de gezouten pinda's grof. Snijd de pitabroodjes open.

Serveren
4

Besmeer beide helften van de pita met mayonaise en uienchutney. Beleg met wat botersla, de koolsla en de sticky pulled chicken met ui. Voeg de tomaat en overige botersla toe aan de koolsla en voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe. Serveer de salade bij de pita's. Bestrooi de pita's en salade met de gezouten pinda's.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes