Skip to main content
Gekruide kipfilet met koude krieltjessalade

Gekruide kipfilet met koude krieltjessalade

met cherrytomaten, komkommer en mais

4.2
(598)

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy
Serving amount

200 g

Krieltjes

1 unit

Kipfilet met Mediterrane kruiden

40 g

Maïs in blik

¼ unit

Kleine rode ui

65 g

Rode cherrytomaten

½ unit

Komkommer

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

4 milliliters

Olijfolie met citroen

⅓ sachet(s)

Italiaanse kruiden

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)2604 kJ
Calories622 kcal
Fat31 g
Saturated Fat4 g
Carbohydrate51 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein30 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel met koud water en laat afkoelen.

Kipfilet bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Krieltjessalade maken
3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met citroen.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes