
Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.
Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
200 g
Krieltjes
1 unit
Kipfilet met Mediterrane kruiden
40 g
Maïs in blik
¼ unit
Kleine rode ui
65 g
Rode cherrytomaten
½ unit
Komkommer
25 g
Mayonaise
(Contains: Ei, Mosterd)
4 milliliters
Olijfolie met citroen
⅓ sachet(s)
Italiaanse kruiden
½ tablespoon
Olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af in een vergiet, spoel met koud water en laat afkoelen.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop. Besprenkel naar smaak met de olijfolie met citroen.