Skip to main content
Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

Cannelloni gevuld met boerengehakt en spinazie

met tomatensaus en geraspte kaas

Vanavond maak je cannelloni met de verse lasagnebladen van De Pastafabriek. Ga als een echte Italiaan aan de slag en kook met de hele familie. Buon appetito!

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

200 g

Passata

½ sachet(s)

Italiaanse kruiden

100 g

Boerengehakt

100 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

100 g

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

15 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Roomkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)4139 kJ
Calories989 kcal
Fat56 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate77 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5 g
Protein39 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Casserole
Colander
Bowl
Paper Towel
Oven Dish
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en de knoflook 1 minuut.

Vulling maken
2

Voeg het gehakt toe en bak in 3 minuten los. Zet het vuur lager, scheur de spinazie klein en voeg toe aan de hapjespan. Laat de spinazie in 2 – 3 minuten slinken, roer goed door en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en zout en meng goed. Schep het geheel over in een vergiet en laat uitlekken en afkoelen tot gebruik.

Saus maken
3

Verhit dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de passata toe met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/4 bouillonblokje, 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 2 el water. Roer goed door en kook het geheel 4 – 5 minuten. Meng de roomkaas en de helft van de geraspte kaas in een kom. Meng het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

Cannelloni maken
4

Snijd ondertussen de lasagnebladen in de breedte door de helft zodat je 4 cannelloni per persoon kunt maken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg de vellen op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken. Leg de stroken op een snijplank en verdeel het roomkaasmengsel erover. Verdeel vervolgens het spinazie-gehaktmengsel erover. Begin bij het kortste eind en rol de gevulde lasagnebladen op.

Ovenschotel maken
5

Schenk een dun laagje saus in de ovenschaal en leg de cannelloni hierop. Giet vervolgens de rest van de saus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Bestrooi met de overige kaas. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak de cannelloni 25 - 35 minuten. Verwijder de folie na 15 minuten.

Serveren
6

Schep de cannelloni uit de schaal en verdeel over de borden.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes