Skip to main content
Boomstammetje met veldslastamppot

Boomstammetje met veldslastamppot

met gestoofde cherrytomaten en prei

Wist je dat hoewel cherrytomaten klein zijn, ze een hoger vitaminegehalte hebben dan de gewone tomaat? Zo bevatten ze een hoog gehalte bètacaroteen.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

250 g

Kruimige aardappelen

1 unit

Kleine rode ui

200 g

Rode cherrytomaten

20 g

Veldsla

1 unit

Boomstammetje

(Contains: Gluten, Melk (inclusief lactose) May be present: Soja, Selderij, Ei, Mosterd)

⅓ unit

Prei

Not included in your delivery

¼ unit

Groentebouillonblokje

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

2.5 teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3887 kJ
Calories929 kcal
Fat50 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate78 g
Sugar24 g
Dietary Fiber13 g
Protein35 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Saucepan
Paper Towel
Potato Masher
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel met 1/4 groentebouillonblokje per persoon. Kook de aardappelen in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Snipper ondertussen de kleine rode ui. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de veldsla grof en de prei in dunne ringen.

Saus maken
2

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Roerbak de rode ui 2 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de cherrytomaten toe en stoof het geheel 5 minuten. Voeg per persoon: 2 tl mosterd, 1/2 tl witte balsamicoazijn en 1 tl suiker toe. Roer door tot er een egale saus ontstaat en breng op smaak met peper en zout.

Boomstammetjes bakken
3

Verhit de overige roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de boomstammetjes rondom bruin in 3 - 4 minuten. Verlaag het vuur en bak de boomstammetjes, afgedekt, nog 13 - 15 minuten, of tot ze gaar zijn. Stamp ondertussen de aardappelen grof met een aardappelstamper en voeg de overige mosterd en een scheutje melk toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Roer de veldsla door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de boomstammetjes. Schenk de saus met cherrytomaten en prei over het vlees.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes