Skip to main content
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten
Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Romige orzo met savooiekool, grana padano en pijnboompitten

Italiaans gerecht met Hollandse savooiekool

3.9
(3,2K)

Savooiekool is een van de oudste koolrassen ter wereld en deze Hollandse seizoensgroente heeft een stevige smaak. Het is belangrijk dat je de savooiekool erg fijn snijdt. Zo komt de smaak namelijk het beste tot zijn recht! De stappenfoto’s laten goed zien hoe je de savooiekool het beste kunt snijden.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

7.5 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

150 g

Savooiekool, gesneden

1 unit

Tomaat

¾ teaspoon

Gedroogde oregano

85 g

Orzo

(Contains: Gluten, Tarwe May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 tablespoon

Kookroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

37.5 g

Geraspte grana padano

(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei)

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2707 kJ
Calories647 kcal
Fat26 g
Saturated Fat13 g
Carbohydrate74 g
Dietary Fiber10 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Knife

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Verhit de wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Verwijder de harde nerf van de bladeren
2

Snipper ondertussen de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Trek de benodigde hoeveelheid bladeren van de stronk van de savooiekool, verwijder de harde nerf van de bladeren en snijd de savooiekool zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat klein.

3

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel (gebruik bij meer dan 3 personen 2 pannen en verdeel de ingrediënten over beide pannen) en fruit de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de savooiekool, tomaat en oregano toe en bak 2 - 3 minuten op hoog vuur. Schenk 2 el water per persoon in de pan, breng op smaak met peper en zout en laat de savooiekool, afgedekt, 15 minuten op middelmatig vuur bakken. Voeg een extra scheutje water toe als de pan te droog wordt.

4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de orzo, afgedekt, in 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Roer tussendoor een aantal keer goed over de bodem.

Voeg de helft van de grana padano toe
5

Schenk de kookroom bij de savooiekool en verhit 1 minuut op hoog vuur. Voeg de helft van de grana padano toe en roer tot deze is gesmolten. Voeg daarna de orzo toe en breng op smaak met peper en zout.

Garneer met de pijnboompitten en de achtergehouden grana padano en serveer
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pijnboompitten en achtergehouden grana padano.

Tip! Savooiekool over? Roerbak de savooiekool dan met ui, knoflook en spekjes of met knoflook, champignons en pecannoten. Samen met een beetje peper en zout is dit een heerlijk bijgerecht.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes