Skip to main content
Marokkaanse stijl kippendij met linzen
Marokkaanse stijl kippendij met linzen

Marokkaanse stijl kippendij met linzen

met verse pappardelle en limoen-yoghurtsaus

3.8
(127)

Dit gerecht is geïnspireerd op het Arabische gerecht Rfissa. Het gerecht is zeer populair in Marokko op feestdagen - geniet mee van dit feestmaal!

Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Kippendij met bot

¼ pack

Linzen

½ sachet(s)

Afrikaanse kruidenmix

½ sachet(s)

Ras el hanout

¼ teaspoon

Gemalen kaneel

125 g

Verse pappardelle

(Contains: Ei, Gluten)

5 g

Verse bladpeterselie en koriander

½ unit

Courgette

½ g

Ui

75 g

Wortelschijfjes

(May be present: Selderij)

25 g

Biologische volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Handsinaasappel

½ unit

Biologische limoen

Not included in your delivery

100 milliliters

Kippenbouillon

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4525 kJ
Calories1081 kcal
Fat48 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate95 g
Sugar16 g
Dietary Fiber11 g
Protein60 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Colander
Grater
Small Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Leg, als de pan goed heet is, de kippendij met bot met de huid naar beneden in de hapjespan en bak 5 - 7 minuten rondom goudbruin (zie Tip). Haal uit de pan en bewaar apart tot verder gebruik.

Stoof voorbereiden
2

Bereid de bouillon. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Snijd de sinaasappel in plakken van 1 cm dik en halveer, zodat je halve maantjes krijgt. Snipper de ui. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde hapjespan van de kip en bak de gesneden ui en wortelschijfjes 2 - 3 minuten.

Stoof maken
3

Voeg per persoon: 1/2 zakje Afrikaanse kruiden, 1/2 zakje ras el hanout, 1/4 tl kaneel en een flinke snuf zout toe aan de pan. Voeg de courgette toe en bak het geheel 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Leg vervolgens de kippendij met bot terug in de pan, voeg de bouillon en 2 halve plakken sinaasappel per persoon toe. Laat het geheel, afgedekt, op laag vuur sudderen voor 25 - 35 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de linzen toe.

Limoen-yoghurtsaus maken
4

Rasp de schil van de limoen met een fijne rasp en snijd de limoen daarna in partjes. Meng de volle yoghurt en 1 tl limoenrasp per persoon in een kleine kom. Pers er 1 partje limoen per persoon boven uit. Snijd de bladpeterselie fijn en meng deze samen met 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon doorheen de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Pappardelle koken
5

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pappardelle. Kook de pappardelle 4 - 6 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de koriander fijn.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Schep de kippendij met de linzen en groenten erbovenop. Garneer met de yoghurtsaus, de koriander en de overige partjes limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes