Skip to main content
Pittige Mexicaanse chili met volle yoghurt

Pittige Mexicaanse chili met volle yoghurt

Haal de zon in huis!

3.4
(285)

Met dit kleurrijke en smaakvolle gerecht haal je echt het zuiderse gevoel in huis. De kruiden in dit gerecht, zoals de kaneel en de komijn, doen je keuken lekker geuren. De volle yoghurt brengt de rijke smaken in balans. Enkel nog een sombrero op je hoofd en je bent helemaal in Mexicaanse stemming!

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode peper

2 sprig

Bleekselderij

(Contains: Selderij)

½ unit

Peen

½ unit

Bonen

½ teaspoon

Gemalen kaneel

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

½ unit

Gepelde tomaten

85 g

Basmatirijst

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

⅓ tablespoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories621 kcal
Energy (kJ)2598.3 kJ
Fat9 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate106 g
Dietary Fiber18 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid

Cooking Steps

1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

Snijd de wortel klein
2

Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bleekselderij in stukken van maximaal een halve cm en snijd de wortel klein. Laat de kidneybonen uitlekken.

3

Verhit de olijfolie in een andere pan met deksel en fruit de rode peper en knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de kaneel en komijn toe en bak al roerende nog 30 seconden. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en laat al roerende het zuur van de azijn vervliegen.

Voeg de kidneybonen toe.
4

Voeg vervolgens de gepelde tomaten, kidneybonen en honing toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Giet indien nodig de rijst af.
5

Voeg ondertussen de rijst toe aan het kokende water en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna, als het nodig is, af en laat zonder deksel uitstomen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de rijst en chili over de borden en garneer met 2 el volle yoghurt per persoon.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes