Skip to main content
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten
Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

Spinazielasagne met provolone en pijnboompitten

in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

4.5
(7)
Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

2 sprig

Gedroogde oregano

10 g

Pijnboompitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

200 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

400 milliliters

Passata

125 g

Verse lasagnebladen

(Contains: Gluten, Ei)

50 g

Provolonevlokken

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 unit

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2753 kJ
Calories658 kcal
Fat25 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel de ui en knoflook en snijd beide fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de oregano af en ris de blaadjes van de takken.

2

Verhit een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de spinazie en oregano toe, laat de spinazie slinken en het vocht verdampen. Voeg de tomatenpassata toe en breng op smaak met peper en zout.

3

Vet een ovenschaal in met een beetje roomboter of olijfolie. Schenk, om te beginnen, een klein laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met lasagnebladen en druk de lasagnebladen goed aan zodat er geen lucht tussen blijft. Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn, maar houd wat saus achter voor de bovenkant. Eindig met een laagje saus, de provolone en pijnboompitten.

4

Let op, de hoeveelheid saus per laag hoeft door gebruik van verse bladen maar heel klein te zijn. Door hele dunne lagen saus wordt de lasagne lekker compact.

5

Bak de lasagne 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel over de borden en garneer eventueel met wat oreganoblaadjes en een scheutje extra vierge olijfolie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes