The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
150 g
Knolselderij
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Rode paprika
2 unit
Rundersaucijs met Italiaanse kruiden
½ unit
Tomatenpuree
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 sprig
Gedroogde tijm
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte als de aardappelen.
Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat uitstomen.
Snipper ondertussen de ui, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de rode paprika in grote stukken. Verhit de olijfolie in een stoofpan of een pan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.
Snijd ondertussen de saucijzen in plakken van maximaal 1 cm (je kunt het vel gewoon mee snijden of naar wens eerst verwijderen). Bak de saucijzen 1 minuut met de ui mee. Voeg de tomatenpuree, paprika en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk 100 ml water per persoon in de pan, breng goed op smaak met peper en zout en breng afgedekt aan de kook. Laat de stoof 15 minuten zachtjes koken.
Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Stamp de aardappelen en knolselderij met de roomboter tot een grove stamppot. Roer de mosterd en de helft van de tijm erdoor en voeg eventueel kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.
Verdeel de puree over de borden en serveer met de stoof. Garneer de stoof met de overige tijmblaadjes.