Skip to main content
Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Stoof met rundersaucijs en aardappel-knolselderijpuree

Een winters recept!

4.0
(98)
Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Kruimige aardappelen

150 g

Knolselderij

(Contains: Selderij)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Rode paprika

2 unit

Rundersaucijs met Italiaanse kruiden

½ unit

Tomatenpuree

1 teaspoon

Gedroogde oregano

2 sprig

Gedroogde tijm

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2456 kJ
Calories587 kcal
Fat21 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate56 g
Dietary Fiber15 g
Protein35 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (eigenheimer) grondig en snijd in kwarten. Schil de knolselderij en snijd in stukken van dezelfde grootte als de aardappelen.

2

Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 20 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat uitstomen.

3

Snipper ondertussen de ui, snijd of pers de knoflook fijn en snijd de rode paprika in grote stukken. Verhit de olijfolie in een stoofpan of een pan met deksel en bak de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur.

4

Snijd ondertussen de saucijzen in plakken van maximaal 1 cm (je kunt het vel gewoon mee snijden of naar wens eerst verwijderen). Bak de saucijzen 1 minuut met de ui mee. Voeg de tomatenpuree, paprika en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Schenk 100 ml water per persoon in de pan, breng goed op smaak met peper en zout en breng afgedekt aan de kook. Laat de stoof 15 minuten zachtjes koken.

5

Ris ondertussen de tijmblaadjes van de takjes. Stamp de aardappelen en knolselderij met de roomboter tot een grove stamppot. Roer de mosterd en de helft van de tijm erdoor en voeg eventueel kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

6

Verdeel de puree over de borden en serveer met de stoof. Garneer de stoof met de overige tijmblaadjes.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes