Vegetarisch gerecht met Bildstar aardappelen, cherrytomaten en verse tijm
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Vastkokende aardappelen
1 unit
Knoflookteen
½ unit
Ui
¼ unit
Rode peper
150 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
3 sprig
Gedroogde tijm
200 g
Rode cherrytomaten
2 unit
Ei
(Contains: Ei)
½ teaspoon
Paprikapoeder
50 g
Oude-kaasplakken
(Contains: Melk (inclusief lactose))
3 tablespoon
Olijfolie
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon voor de aardappelen (bildstar). Was de aardappelen grondig en snijd in plakken van ongeveer een ½ cm. Leg de aardappelen in een pan met deksel en schenk het kokende water er overheen tot de aardappelen net onder water staan. Kook de aardappelen in 10 minuten gaar. Giet daarna af en laat goed droogstomen.
Pel ondertussen de ui en knoflook en snijd fijn. Gebruik voor de knoflook eventueel een pers. Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de tijm af en ris de blaadjes van de takken. Snijd de cherrytomaten doormidden.
Verhit ⅓ deel van de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Voeg de knoflook en de spinazie toe (bij een grote hoeveelheid in delen) en roerbak tot deze is geslonken. Breng op smaak met peper en zout. Lek uit in het vergiet. Zorg dat er geen vocht overblijft.
Kluts de eieren in een grote kom en meng met een scheutje melk, de paprikapoeder, de helft van de tijm en ⅔ deel van de oude kaas. Bestrooi met peper en zout. Schep de aardappelschijven en spinazie bij de eieren.
Verhit weer ⅓ deel van de olijfolie in de koekenpan of hapjespan. Gebruik bij meer dan 2 personen een extra koekenpan of hapjespan en giet het eimengsel in de pan. Bak de aardappeltortilla op middelmatig vuur 7 minuten of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om. Snijd een grote tortilla eventueel eerst doormidden, bak de tortilla nog 3 minuten aan de andere kant op hoog vuur en strooi de overige oude kaas over de tortilla.
Meng ondertussen de cherrytomaten met de balsamicoazijn, overige tijm en de overige olijfolie in een saladekom. Serveer de aardappeltortilla met de salade van cherrytomaten.