Skip to main content
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox

3.6
(1,2K)
Allergens:
Ei
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

7.5 g

Pompoenpitten

(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 unit

Sjalot

1 unit

Knoflookteen

1.5 sprig

Gedroogde tijm

½ g

Aubergine

37.5 g

Geitenkaas, geraspt

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

250 g

Gnocchi

(Contains: Ei, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)

32.5 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

250 g

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories646 kcal
Energy (kJ)2702.9 kJ
Fat25 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate79 g
Dietary Fiber10 g
Protein20 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Knife
Tall-Sided Pan
Plate

Cooking Steps

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.

2

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verkruimel de geitenkaas.

4

Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

5

Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gnocchi, de helft van de tijm en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten op hoog vuur.

7

Voeg de aubergine en de helft van de geitenkaas toe aan de gnocchi en roer goed door totdat de geitenkaas is gesmolten. Scheur de rucola klein en schep het grootste deel van de rucola er op het laatste moment doorheen.

8

Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg de gnocchi toe en bestrooi met de overige geitenkaas. Schenk de honing erover en garneer de maaltijd met de pompoenpitten en achtergehouden tijm. Voeg naar smaak extra honing toe.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes