The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
7.5 g
Pompoenpitten
(May be present: Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 unit
Sjalot
1 unit
Knoflookteen
1.5 sprig
Gedroogde tijm
½ g
Aubergine
37.5 g
Geitenkaas, geraspt
(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))
250 g
Gnocchi
(Contains: Ei, Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe)
32.5 g
Rucola
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
250 g
Honing
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de gnocchi.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot deze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Snipper ondertussen de sjalot en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en snijd de aubergine in plakken van maximaal een ½ cm dik. Verkruimel de geitenkaas.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de aubergine 2 – 3 minuten aan elke kant op hoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.
Kook ondertussen de gnocchi, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verhit de roomboter in een wok of hapjespan en bak de sjalot en knoflook 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de gnocchi, de helft van de tijm en peper en zout naar smaak toe en bak 2 minuten op hoog vuur.
Voeg de aubergine en de helft van de geitenkaas toe aan de gnocchi en roer goed door totdat de geitenkaas is gesmolten. Scheur de rucola klein en schep het grootste deel van de rucola er op het laatste moment doorheen.
Maak op elk bord een bedje van de overige rucola, voeg de gnocchi toe en bestrooi met de overige geitenkaas. Schenk de honing erover en garneer de maaltijd met de pompoenpitten en achtergehouden tijm. Voeg naar smaak extra honing toe.