Skip to main content
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten
Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

Kokossoep met boekweitnoedels, citroengras en cashewnoten

met Thaise basilicum

4.1
(383)
Allergens:
Gluten
Pinda's
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Snijbonen

½ unit

Peen

2 unit

Bosui

125 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Gemalen citroengras

50 g

Boekweitnoedels

(Contains: Gluten)

20 g

Gezouten cashewnoten

(Contains: Pinda's, Noten)

3 leaves

Thaise basilicum

Not included in your delivery

500 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories657 kcal
Energy (kJ)2748.9 kJ
Fat39 g
Saturated Fat20 g
Carbohydrate55 g
Dietary Fiber14 g
Protein15 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Peeler
Large Pan
Plate

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Roer de kokosmelk goed door. Schenk de kokosmelk en ongeveer 400 ml bouillon per persoon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

3

Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en leg deze in de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de bosui toe en in de laatste 3 minuten de noedels.

4

Hak ondertussen de cashewnoten grof en scheur de basilicum klein.

5

Haal het citroengras uit de soep en voeg naar wens de achtergehouden bouillon toe. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de cashewnoten en basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes