Skip to main content
Geroosterde bloemkool in groene currysaus
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, spinazie en Thais basilicum

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Allergens:
Noten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ unit

Bloemkool

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

¼ unit

Limoen

1 stem(s)

Vers citroengras

5 g

Thais basilicum

70 g

Bruine snelkookrijst

10 g

Cashewstukjes

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Groene currykruiden

90 milliliters

Kokosmelk

50 g

Spinazie

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Bloem

1 teaspoon

Suiker

¼ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2761 kJ
Calories660 kcal
Fat29 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate79 g
Sugar10 g
Dietary Fiber8 g
Protein16 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Wok or sautépan

Cooking Steps

Bloemkool roosteren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng de bloemkool in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in parten. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.

Koken en roosteren
3

Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Smaakmakers fruiten
4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

Curry afmaken
5

Voeg vervolgens de kokosmelk, citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg de laatste 3 minuten de spinazie en de helft van het Thaise basilicum toe.

Serveren
6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thaise basilicum. Serveer met een partje limoen.

More delicious recipes with similar ingredients

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Smoothie met banaan, kokosmelk en dadelstukjes

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst met paksoi, verse oregano en provolone

Romige parelgerst op een bedje van little gem
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Biefstukpuntjes in soja-ketjapdressing

Met rijst en paksoi
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Gekruide varkenshaasreepjes in sinaasappelsaus

Met roerbakgroenten en rijst
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Kokosrijst met pindasaus en gesmoorde groenten

Met een spiegelei en geroosterde pinda's
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Steak with Béarnaise-Style Butter

Steak with Béarnaise-Style Butter

with mushrooms, spinach & baby potatoes
Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

Mexican-Style Steak & Roasted Sweet Potato Bowl

with avocado & tomato salsa
Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

Pizza with Serrano Ham, Burrata & Blueberry Sauce

with cherry tomatoes, basil & arugula
Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

Peachy Grain Bowl with Greek-Style Cheese Sauce

with courgette, arugula, lentils & shaved almonds
Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

Spaghetti & Meatballs in Creamy Tomato Sauce

with leek, mushroom & Mexican-style spices
Pork Sausage with Dill Mayonnaise

Pork Sausage with Dill Mayonnaise

with potatoes & green beans
Sticky Teriyaki Chicken Wings

Sticky Teriyaki Chicken Wings

over bulgogi rice with vegetables & sesame seeds
Creamy Hot Smoked Salmon Penne

Creamy Hot Smoked Salmon Penne

in spinach-leek sauce with lemon & dill
Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

Chicken Fiocchi Tricolore Alla Ragù Bianco with Parmigiano Reggiano

hidden courgette & broccoli! | with basil crème & Italian seasoning
Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

Savoury Chicken-Turkey & Vegetable Strudel

with side salad & Greek-style cheese
Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

Miso Salmon with Sesame-Dressed Salad

with salted peanuts, pickled onion & yellow carrot
Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

Flatbread Pizzas with Mushrooms & Bell Pepper

with mozzarella & Middle Eastern-style spices
Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

Avocado Bulgur Bowl with Greek-Style Cheese

with fresh herbs, shaved almonds & dried cranberries
Roasted Eggplant with Tahini Sauce

Roasted Eggplant with Tahini Sauce

with Greek-style cheese & tomato couscous
Fragrant Coconut Fish Stew

Fragrant Coconut Fish Stew

inspired by Brazilian moqueca, over rice with coriander
BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

BBQ Veggie Meatballs with Baby Potatoes

with orange mayo, roasted vegetables & Surinamese-style spices
Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

Spicy Butter Tofu in Creamy Coconut Sauce

over rice with coriander & bell pepper
Creamy Blue Cheese Rigatoni

Creamy Blue Cheese Rigatoni

with mixed mushrooms, endive & parsley
Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

Panko Basa with Sticky Soy Vegetables

over garlic-ginger rice with furikake
Pumpkin-Peanut Butter Soup

Pumpkin-Peanut Butter Soup

with flatbread & a jammy egg