Skip to main content
Halloumi met warme aardappelsalade
Halloumi met warme aardappelsalade

Halloumi met warme aardappelsalade

met lenteui, rode peper en sperziebonen

5.0
(3)

Dit gerecht heeft een romige smaak door de halloumi

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

200 g

Sperziebonen

500 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Rode peper

6 unit

Bosui

4 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

200 g

Halloumi

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¼ unit

Citroen

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Mosterd

2 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)3054 kJ
Calories730 kcal
Fat32 g
Saturated Fat18 g
Carbohydrate67 g
Dietary Fiber15 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Wok
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Dop de sperziebonen en snijd klein. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de sperziebonen toe en kook deze de resterende tijd mee. Giet af en laat uitstomen.

2

Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de lenteui af, verwijder de onderste cm en snijd in fijne ringen. Spoel de basilicum af en scheur klein. Snijd de halloumi in plakken. Pers de citroen uit.

3

Meng in een mengkom de mosterd, 1 tl citroensap per persoon en peper en zout tot een mosterdsaus.

4

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de lenteui toe en bak 3 minuten. Haal daarna van het vuur en schep de helft van de basilicum en de mosterdsaus door het gerecht.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelen en groenten over de borden en serveer met de gebakken halloumi. Garneer met de overige lenteui en basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes