Dit gerecht heeft een romige smaak door de halloumi
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Sperziebonen
500 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Rode peper
6 unit
Bosui
4 leaves
Vers basilicum
200 g
Halloumi
¼ unit
Citroen
1.5 tablespoon
Mosterd
2 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Dop de sperziebonen en snijd klein. Was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 minuten gaar. Voeg halverwege de sperziebonen toe en kook deze de resterende tijd mee. Giet af en laat uitstomen.
Snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd fijn. Spoel de lenteui af, verwijder de onderste cm en snijd in fijne ringen. Spoel de basilicum af en scheur klein. Snijd de halloumi in plakken. Pers de citroen uit.
Meng in een mengkom de mosterd, 1 tl citroensap per persoon en peper en zout tot een mosterdsaus.
Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode peper 2 minuten. Voeg de aardappelen, sperziebonen en de helft van de lenteui toe en bak 3 minuten. Haal daarna van het vuur en schep de helft van de basilicum en de mosterdsaus door het gerecht.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de halloumi 3 minuten aan elke kant. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en groenten over de borden en serveer met de gebakken halloumi. Garneer met de overige lenteui en basilicum.