Skip to main content
Witte worst met aardappelgratin

Witte worst met aardappelgratin

met krokant gebakken spruitjes met knoflook

In dit gerecht kook je de spruitjes eerst voor waarna je ze in knoflook bakt, hierdoor krijgen ze een lekkere nootachtige smaak!

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

50 milliliters

Biologische slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

15 g

Geraspte oude kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

200 g

Spruiten

½ unit

Knoflookteen

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Bloem

25 milliliters

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3657 kJ
Calories874 kcal
Fat57 g
Saturated Fat25 g
Carbohydrate64 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12 g
Protein25 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Pan with Lid
Saucepan
Whisk
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Fryingpan with lid

Cooking Steps

Aardappelen snijden
1

Verhit de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in schijfjes van 1 cm. Voeg de aardappelen toe aan de pan met deksel en kook in 6 - 8 minuten halfgaar. Giet daarna af en spoel met koud water.

Saus maken
2

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg zodra de roomboter gesmolten is de bloem toe en roer totdat er een deegbal ontstaat. Voeg al roerend beetje bij beetje de melk en de slagroom toe. Klop met een garde totdat klontjes verdwenen zijn en meng de geraspte oude kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Gratin maken
3

Verdeel de aardappelschijfjes dakpansgewijs over de bodem van een ovenschaal en schenk de saus erover. Bak de aardappelgratin 18 - 22 minuten in de oven.

Spruiten koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in dezelfde pan die voor je de aardappelen hebt gebruikt. Kook de spruiten in 6 - 8 minuten beetgaar. Haal de spruitjes uit de pan, maar laat het kookwater in de pan. Spoel de spruiten af met koud water en halveer ze.

Bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel en bak de witte worst in 3 - 4 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Dek vervolgens de pan af en bak 10 - 12 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spruiten toe en roerbak nog 5 - 8 minuten.

Serveren
6

Serveer de aardappelgratin met de knoflookspruiten en de witte worst.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes