The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
100 g
Zoete aardappel
1 unit
Tomaat
½ unit
Peen
2 unit
Gekruide kipdrumsticks
¼ unit
Tomatenpuree
½ teaspoon
Paprikapoeder
1 teaspoon
Gedroogde oregano
½ unit
witte bonen (pot)
2 leaves
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
125 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de tomaat en peen klein. Snijd het vlees van de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot.
Verhit de olijfolie in een wok of pan met dikke bodem en bak de kipdrumsticks, met de ui, knoflook en rode peper, 2 minuten rondom op middelhoog vuur. Voeg de peen, bataat en tomaat toe en bak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Zorg dat de tomatenpuree goed verdeeld wordt door de groenten.
Voeg de witte bonen, inclusief het vocht, en de helft van de bouillon toe. Zorg dat de kipdrumsticks op de bodem van de pan liggen, breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om en zorg dat de kipdrumsticks steeds weer onder in de pan komen te liggen. Voeg als de pan te droog wordt meer bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Scheur ondertussen de basilicumblaadjes klein.Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de basilicum.