Skip to main content
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks
Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Stoofpotje met bataat, witte bonen en kipdrumsticks

Extra in de 5-maaltijdenbox

3.5
(909)
Allergens:
Selderij

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

100 g

Zoete aardappel

1 unit

Tomaat

½ unit

Peen

2 unit

Gekruide kipdrumsticks

¼ unit

Tomatenpuree

½ teaspoon

Paprikapoeder

1 teaspoon

Gedroogde oregano

½ unit

witte bonen (pot)

2 leaves

Vers basilicum

(Contains: Selderij)

Not included in your delivery

125 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Energy (kJ)2536 kJ
Calories606 kcal
Fat20 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate54 g
Dietary Fiber17 g
Protein44 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd de tomaat en peen klein. Snijd het vlees van de kipdrumsticks op 2 plekken in tot het bot.

2

Verhit de olijfolie in een wok of pan met dikke bodem en bak de kipdrumsticks, met de ui, knoflook en rode peper, 2 minuten rondom op middelhoog vuur. Voeg de peen, bataat en tomaat toe en bak 1 minuut. Voeg dan de tomatenpuree, paprikapoeder en oregano toe en bak al roerende 1 minuut. Zorg dat de tomatenpuree goed verdeeld wordt door de groenten.

3

Voeg de witte bonen, inclusief het vocht, en de helft van de bouillon toe. Zorg dat de kipdrumsticks op de bodem van de pan liggen, breng afgedekt aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Schep tussendoor een paar keer om en zorg dat de kipdrumsticks steeds weer onder in de pan komen te liggen. Voeg als de pan te droog wordt meer bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Scheur ondertussen de basilicumblaadjes klein.Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de basilicum.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes