Skip to main content
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum
Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Kokossoep met noedels, kipfilet, citroengras en Thaise basilicum

Extra in de 5-maaltijdenbox

4.1
(1K)
Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

¼ cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Snijbonen

½ unit

Peen

2 unit

Bosui

100 g

Kipfilet

125 milliliters

Kokosmelk

½ unit

Gemalen citroengras

100 g

Verse udonnoedels

(Contains: Gluten)

3 leaves

Thaise basilicum

Not included in your delivery

300 milliliters

Kippenbouillon

1 tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories616 kcal
Energy (kJ)2577.3 kJ
Fat31 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate45 g
Dietary Fiber10 g
Protein33 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Knife
Large Pan
Bowl

Cooking Steps

1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Dop de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd in stukken van ongeveer 2 - 3 cm. Snijd de peen in dunne plakken en de bosui in fijne ringen. Snijd de kipfilet in blokjes.

2

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de kipfilet toe, bestrooi met peper en zout en roerbak 4 minuten. Roer de kokosmelk goed door, schenk deze met de bouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.

3

Breek het citroengras op 2 – 3 plekken en voeg deze toe aan de soep. Voeg de snijbonen en peen toe, dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege ook de bosui en noedels toe.

4

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de soep over de kommen. Scheur de basilicumblaadjes klein en garneer hiermee de soep.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes