Skip to main content
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing
Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Groentestamppot met malse kipdrumsticks en dressing

Lekker met sinaasappel

3.6
(1,1K)

De sinaasappel is een van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas jus d’orange.” De kipdrumsticks zijn door onze leverancier al gemarineerd in knoflook en tuinkruiden.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Aardappelen

4 unit

Gekruide kipdrumsticks

100 unit

Snijbonen

1 unit

Knoflookteen

75 g

Rode cherrytomaten

2 sprig

Gedroogde oregano

¼ unit

Handsinaasappel

50 g

Gesneden andijvie

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 tablespoon

Olijfolie

1.5 teaspoon

Witte balsamicoazijn

1 tablespoon

Mosterd

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories767 kcal
Energy (kJ)3209.1 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11 g
Carbohydrate70 g
Dietary Fiber13 g
Protein41 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Large Pan
Pan
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

1

Was de aardappelen (frieslander) grondig en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een grote pan met deksel. Voeg naar smaak zout toe, breng afgedekt aan de kook en kook in 20 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de kipdrumsticks in tot het bot
2

Snijd ondertussen de kipdrumsticks op 1 plek in tot het bot. Verhit de helft van de roomboter in een andere pan met deksel en bak de kipdrumsticks eerst rondom aan op hoog vuur. Voeg een bodempje van ½ - 1 cm warm water toe en bak de kipdrumsticks, afgedekt, op middelhoog vuur 15 – 20 minuten. Voeg extra water toe als de pan te droog wordt.

3

Dop ondertussen de snijbonen alleen bij de steelaanzet en snijd klein. Snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de snijbonen en knoflook 1 minuut. Voeg 2 el water per persoon toe, bestrooi met peper en zout, dek de pan af en bak 5 minuten.

Voeg de cherrytomaten en oregano toe
4

Snijd ondertussen de cherrytomaten doormidden. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn. Voeg de cherrytomaten en oregano toe aan de snijbonen en bak 3 minuten mee. Zet daarna het vuur uit.

5

Pers het sap van de sinaasappel uit en maak een dressing van de witte balsamicoazijn, 1 tl mosterd per persoon, 2 el sinaasappelsap per persoon, de overige olijfolie, peper en zout.

Voeg de andijvie toe aan de groenten
6

Stamp de aardappelen grof. Voeg de overige roomboter, een scheutje melk en/of kookvocht, de overige mosterd en peper en zout toe. Voeg daarna de gebakken groenten, de rauwe andijvie en eventueel extra mosterd naar smaak toe.

Serveer de groenten met de kipdrumsticks
7

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de dressing en serveer met de kipdrumsticks. Besprenkel de maaltijd naar smaak met het vet van de kipdrumsticks.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes