Skip to main content
Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei

Krieltjessalade met sperziebonen, cherrytomaten en ei

Met pecannoten en een sinaasappeldressing

3.6
(1,6K)

Deze salade is gebaseerd op de Franse keuken. Het is geen salade niçoise maar niet minder lekker! In de Hollandse slamalange vind je lollo bionda, frisee en radicchio. De dressing is romig en de pecannoten geven dit gerecht een goede bite. Meer weten over verschillende soorten noten? Neem dan een kijkje op ons blog!

Allergens:
Noten
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Krieltjes

20 g

Pecannoten

(Contains: Noten)

150 g

Sperziebonen

½ unit

Handsinaasappel

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

½ teaspoon

Gedroogde oregano

45 g

Rode cherrytomaten

40 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1.5 tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ tablespoon

Wittewijnazijn

1 teaspoon

Honing

½ teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories666 kcal
Energy (kJ)2787 kJ
Fat37 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate61 g
Dietary Fiber12 g
Protein17 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Tall-Sided Pan
Grater
Immersion blender
Bowl

Cooking Steps

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Hak de pecannoten grof. Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Snijd de sperziebonen doormidden
3

Verwijder de uiteinden van de sperziebonen en snijd doormidden. Was de sinaasappel grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers het sap uit.

4

Zorg ondertussen dat het ei net onder water staat in een steelpan. Breng afgedekt aan de kook en kook in 8 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei. Snijd het ei in parten.

Dek de pan af met een deksel
5

Verhit de olijfolie in dezelfde wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen, een ½ tl sinaasappelrasp per persoon en peper en zout toe en bak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 3 el water per persoon toe en bak de sperziebonen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de oregano toe.

Meng de dressing met een staafmixer
6

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, mosterd, 1 el sinaasappelsap per persoon in een blender of met een staafmixer (zie tip). Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Snijd de cherrytomaten doormidden. Meng de slamelange, sperziebonen en cherrytomaten in een saladekom. Voeg de krieltjes en dressing toe. Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het ei en de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelrasp.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes