Skip to main content
Pavlova met passievrucht en bosbessenjam
Pavlova met passievrucht en bosbessenjam

Pavlova met passievrucht en bosbessenjam

met verse slagroom

Met slechts een paar ingredienten maak je deze zoete lekkernij. Door de knapperige merinque, romige slagroom en frisse passievrucht kun je echt indruk maken op je gasten!

Allergens:
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour 15 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ sachet(s)

Maizena

½ unit

Ei

(Contains: Egg)

45 milliliters

Slagroom

(Contains: Milk)

½ unit

Passievrucht

15 g

Bosbessenjam

35 g

Kristalsuiker

1 g

Tuinkers

Not included in your delivery

¼ teaspoon

Wittewijnazijn

Nutrition Values

Energy (kJ)1440 kJ
Calories344 kcal
Fat18 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate40 g
Sugar36 g
Dietary Fiber1 g
Protein5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Small Bowl
Large Bowl
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Whisk
Skewers

Cooking Steps

1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Was een grote kom en de gardes van een handmixer goed af met afwasmiddel en warm water, zodat ze schoon en vetvrij zijn. Weeg in een kleine kom 25 g kristalsuiker per persoon af en roer de maizena erdoor. Splits het eiwit van het eigeel in aparte kommen. Zorg dat er geen eigeel bij het eiwit zit. Bewaar het eigeel apart. Klop in de grote kom het eiwit met de handmixer op middelmatige snelheid tot zachte pieken. Dit duurt ongeveer 2 minuten.

2

Klop hierna nog 6 - 11 minuten verder en voeg steeds theelepel per theelepel een schepje van het kristalsuiker-maizenamengsel toe. Wacht met de volgende theelepel tot de vorige goed vermengd is. Herhaal dit tot het suiker-maizenamengsel op is en het eiwit begint te glanzen. Haal de garde uit het eiwitmengsel en kijk of het eiwit in een piek overeind blijft staan als je de garde omkeert. Blijft de piek nog niet staan? Klop dan nog een paar minuten verder. Voeg de wittewijnazijn toe aan het eiwitmengsel en roer voorzichtig door met een spatel.

3

Schep het eiwitmengsel op een bakplaat met bakpapier. Maak 1 hoopje per persoon, tot het mengsel op is. Het mengsel kan iets uitlopen, dus zorg dat er voldoende ruimte tussen de hoopjes is. Maak met een lepel een deukje in elk hoopje, zodat je na het bakken de toppings op de pavlova's kunt leggen. Zet de bakplaat met de pavlova's in de oven en verlaag meteen de temperatuur naar 130 graden. Bak de pavlova's 50 - 60 minuten. Zet daarna de oven uit, zet de deur op een kier en laat de pavlova's afkoelen in de oven.

4

Haal de pavlova's voorzichtig van de bakplaat. Gebruik hierbij eventueel een paletmes. Verdeel de pavlova's over de borden.

5

Voeg de slagroom met 1 el suiker per persoon toe aan een kom. Houd een scheutje slagroom apart voor het tussengerecht. Klop de slagroom stijf met een garde of elektrische handmixer. Snijd de passievrucht open en lepel het vruchtvlees eruit.

6

Besmeer de bovenkant van de pavlova's met de slagroom. Verdeel de bosbessenjam over de pavlova's en besprenkel met het vruchtvlees van de passievrucht. Meng met een satéprikker de slagroom, passievrucht en jam lichtjes met elkaar zodat er een swirl ontstaat. Garneer de pavlova's met de tuinkers.

More delicious recipes with similar ingredients

Aardappeltortilla

Aardappeltortilla

met spinazie en oude kaas
Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipcordonbleu met rösti-ovenschotel

Kipfilet gevuld met belegen kaas
Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Rösti-ovenschotel met champignoncordonbleu

Met geraspte aardappelen voor meer gemak
Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

Rijst met honingpinda’s, spiegelei en zoetzure komkommer

met een pikante smaak
Sinaasappel-amandelcake

Sinaasappel-amandelcake

Je kunt deze cake met verschillende soorten fruit maken!
Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Kokossoep met Thaise basilicum en noedels

Geserveerd met cashewnoten en een eitje
Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Spinazie-bataatcurry met pinda’s en yoghurt

Deze curry heeft een zoete smaak!
Romige rode curry met minigroenten, ei en citroengras

Romige rode curry met minigroenten, ei en citroengras

De groentemix bestaat uit waspeentjes, babymaïs en verse doperwten
Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Aardappelrösti en salade met nectarine en geitenkaas uit de oven

Met zoete balsamicodressing en knapperige pecannoten
Traditionele shakshuka met ei en feta

Traditionele shakshuka met ei en feta

Een Israëlisch gerecht met verse krulpeterselie
Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Witte asperges met zachtgekookt ei, boeren stolwijker kaas en cress

Zachte Hollandse witte asperges op traditionele wijze bereid
Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Pad thai met choisam, broccoli, ei en pinda’s

Een traditioneel Thais gerecht met bijzondere noedels
Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

Kruidige gebakken rijst met spiegelei, cashewnoten en atjar

De rijst wordt op smaak gebracht met verschillende kruiden en specerijen
Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Kokossoep met udonnoedels en pinda’s

Aziatische soep met verschillende Oosterse smaakmakers
Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Salade met gebakken kip, gegrilde aubergine en frisse kaasdressing

Dit zomerse gerecht is makkelijk mee te nemen naar het strand of naar het park!
Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Rode curry met witlof, choisam en spiegelei

Een romige maaltijd met een pittige pasta van verse en gedroogde kruiden
Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

Kruidige rijst met verse kurkumawortel, omeletreepjes en honingpinda’s

De kurkuma geeft dit gerecht niet alleen een heerlijke smaak, maar ook nog eens een prachtige gele kleur.
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Met een Hollandse twist door de bloemkool
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen
Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Boekoeloekoeburgers met volkoren broodjes en zoete aardappelsalade

Maak je eigen vegetarische burger!

This week's must-try HelloFresh recipes

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

Salmon in Sour Cream & Chive Sauce

over mashed potatoes with tomato-cucumber salad
Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

Chicken with Giant Couscous & Herbed Cheese Cubes

with lamb's lettuce, cucumber & bell pepper
Orzo à la 'Fata Morgana'

Orzo à la 'Fata Morgana'

with beef & Middle Eastern Spices
Triple Onion Hotdog with Apple Salad

Triple Onion Hotdog with Apple Salad

with crispy onions, onion chutney & caramelised onions
Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

Sinister Smoked Sausage with Sauerkraut & Bacon Lardons

with blood-red apple & mashed potatoes
Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

Loaded Steak Burrito Bowl with Avocado & Salsa

with cheesy nachos, sour cream & fragrant rice
Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

Fusion Chicken Meatloaf with Coconut Curry Udon

one simple recipe with extra flavours for parents!
Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

Veggie Sausages with Garlicky Za'atar Sour Cream

with baby potatoes, parsley & roasted vegetables
Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

Sweet Sesame Steak Strips with Crispy Onions

over golden rice with carrot & courgette
Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

Fang-tastic Flammekueche with Basil Crème & Monster Mozzarella

with courgette ribbons & frighteningly fresh side salad
Hard Shell Beef Tacos

Hard Shell Beef Tacos

with sour cream & salsa
Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

Harissa Portobello Bulgur Bowl with Spicy Yogurt Sauce

with smoky chickpeas & tomato-cucumber salad
Max & Moritz's Favourite Flammekueche

Max & Moritz's Favourite Flammekueche

with mozzarella, apple & leek
Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

Cheese Fondue with Venison Meatballs & Crudités

with bacon-wrapped broccolini & roasted cauliflower
Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

Shrimp Laksa-Style Noodle Soup with Thai Basil

in fragrant coconut broth with fresh lemongrass & courgette
Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

Cod in Caper Butter with Samphire Mafaldine

with lemon, broccoli & Sicilian-style herbs
Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

Chicken with Serrano Ham & Parmesan Potatoes

with bruschetta dip & eggplant-arugula salad
Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

Hauntingly Hearty Cheddar Sausage Stew

with freakish fries & endive slaw
Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

Plant-Based Chicken in Peanut Curry Sauce

over rice with Romano beans & mango chutney
Cottage Pie with Pork & Gouda

Cottage Pie with Pork & Gouda

with courgette, bell pepper & sweetcorn