Skip to main content
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes
Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

Kipfilet met tuinkruiden en aardappelpartjes

met frisse salade, gegrilde courgette en gekookt ei

4.3
(3,2K)

Je geeft de kipfilet een originele twist met de gomasio-kruidenmix - een smaakmaker op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Selderij
Sesamzaad
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

¾ unit

Courgette

½ sachet(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Contains: Selderij, Sesamzaad)

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

5 g

Verse dille & bieslook

⅓ krop(pen)

Botersla

½ unit

Kleine rode ui

1 unit

Kipfilet met Mediterrane kruiden

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ teaspoon

Mosterd

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ teaspoon

Honing

¼ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2562 kJ
Calories612 kcal
Fat26 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate52 g
Sugar13 g
Dietary Fiber7 g
Protein39 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Grill or Frying Pan
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelpartjes maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Meng de aardappelpartjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak de aardappelpartjes 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Courgette bereiden
2

Snijd de courgette ondertussen in dunne plakken. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de gomasio-tuinkruidenmix, peper en zout. Verhit een koeken- of grillpan en bak of grill de courgetteplakken 2 minuten per kant op hoog vuur. Houd apart.

Eieren koken
3

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de eieren. Kook de eieren 6 - 12 minuten. Giet daarna af en laat schrikken onder koud water. Snijd de dille en bieslook fijn. Haal de bladeren los van de krop botersla en scheur in kleinere stukken. Snipper de kleine rode ui fijn. Pel de eieren en snijd in parten.

Kipfilet bakken
4

Smelt de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de de ui samen met de kipfilet 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.

Salade maken
5

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout en voeg naar smaak nog extra vierge olijfolie toe. Meng er de botersla, dille en bieslook doorheen. Leg de eiparten erop en bestrooi met de overige gomasio-tuinkruidenmix.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Verdeel de gegrilde courgette ernaast en leg de kipfilet met de gebakken ui erop. Serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes