Skip to main content
Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

Verse pappardelle met gekonfijte kippendij

met paddenstoelen en pesto-roomsaus

4.3
(563)

De kippendij is gekonfijt door hem langzaam te garen in ganzenvet - dat maakt de kippendij extra mals en vol van smaak voor een restaurantwaardig gerecht op je eigen bord.

Allergens:
Ei
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

1 unit

Gekonfijte kippendij

10 g

Verse dille

(May be present: Selderij)

125 g

Verse pappardelle

(Contains: Ei, Gluten)

30 g

Rucola en veldsla

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

100 milliliters

Slagroom

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Groene pesto

(Contains: Melk (inclusief lactose), Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1.5 teaspoon

Wittewijnazijn

¼ teaspoon

Mosterd

¼ teaspoon

Honing

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Calories1210 kcal
Energy (kJ)5063 kJ
Fat79 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate74 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6 g
Protein48 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Kippendij bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de gekonfijte kippendij met het vel naar boven op een bakplaat met bakpapier. Bak 15 – 18 minuten in de oven, tot de kippendij goudbruin is. Laat de kippendij vervolgens afkoelen tot je hem aan kunt raken zonder je vingers te verbranden.

Snijden
2

Snijd de verse dille zeer fijn. Verhit ruim water in een pan met deksel voor de pappardelle.

Vinaigrette maken
3

Maak in een saladekom een vinaigrette van 1/2 tl wittewijnazijn per persoon, de extra vierge olijfolie, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout en meng er de slamix en het grootste deel van de dille doorheen.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan. Bak de champignons 4 – 6 minuten aan op middelhoog vuur. Voeg daarna per persoon 100 ml slagroom en 1 tl wittewijnazijn toe. Laat de saus op zacht vuur inkoken tot de gewenste dikte. Voeg de verse pappardelle toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, in 6 – 8 minuten gaar. Roer regelmatig. Giet daarna af.

Pasta mengen
5

Pluk met een vork het vlees van de kippendij. Voeg de kip, de pappardelle en de groene pesto toe aan de koekenpan met champignons. Schep goed om en verhit nog 1 minuut op middelhoog vuur.

Serveren
6

Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige dille. Verdeel de salade naast de pasta.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes