Skip to main content
Steak stroganoff met verse pappardelle

Steak stroganoff met verse pappardelle

met gemengde paddenstoelen en crème fraîche

4.4
(2K)

Oorspronkelijk wordt rundvlees gebruikt in dit gerecht, maar je kunt het vervangen door kip, champignons of garnalen.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Paprika

5 g

Verse bladpeterselie

(May be present: Selderij)

¼ tablespoon

Biologische tomatenpuree

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

50 g

Biologische crème fraîche

(Contains: Melk (inclusief lactose))

125 g

Verse pappardelle

(Contains: Ei, Gluten)

1 unit

Kogelbiefstuk

Not included in your delivery

75 milliliters

Runderbouillon

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Bloem

½ tablespoon

Rode wijnazijn

1 teaspoon

Mosterd

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3943 kJ
Calories942 kcal
Fat43 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate84 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8 g
Protein52 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Casserole
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de runderbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de paprika en snijd in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof.

Bakken
2

Haal de biefstuk uit de koelkast. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelmatig vuur. Bak de knoflook, de ui en de paprika 3 - 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg opnieuw 1/2 el roomboter per persoon toe en verhoog het vuur. Bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg 1/2 el bloem toe per persoon, meng goed en bak 1 - 2 minuten mee.

Saus maken
3

Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en de runderbouillon. Verlaag het vuur en roer de crème fraîche en 1 tl mosterd per persoon erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat zachtjes koken tot de rest van je gerecht klaar is.

Pappardelle koken
4

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Trek de pappardelle voorzichtig van elkaar voordat je ze aan de pan met kokend water toevoegt. Kook de pappardelle, afgedekt, 5 - 7 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat uitstomen zonder deksel.

Kogelbiefstuk bakken
5

Verhit 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Dep de kogelbiefstuk droog met keukenpapier en wrijf hem in met peper en zout. Leg, zodra de roomboter goed heet is, de biefstuk voorzichtig in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant goudbruin. Bestrooi met nog wat zwarte peper en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Meng de helft van de bladpeterselie door de stroganoff-saus.

Serveren
6

Verdeel de pappardelle over de borden. Verdeel de saus over de pappardelle. Snijd de kogelbiefstuk tegen de draad in, in dunne plakjes en verdeel over de pappardelle. Garneer met de overige bladpeterselie.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes