
Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Rode ui
¼ unit
Courgette
25 g
Wortel
25 g
Zoete aardappel
1 teaspoon
Gedroogde oregano
2 tablespoon
Passata
1 unit
Naanbrood
(Contains: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)
50 g
Verse geitenkaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
125 g
Rode cherrytomaten
5 g
Vers basilicum
(Contains: Selderij)
10 g
Leccino olijven
¼ unit
Rode puntpaprika
20 g
Rucola en veldsla
10 g
Walnootstukjes
(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)
½ tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Witte balsamicoazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen en snijd de andere helft fijn. Maak met een kaasschaaf of dunschiller dunne ronde plakjes van de zoete aardappel, de courgette en de wortel.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de halve uiringen, 1/2 tl oregano per persoon en de plakjes wortel en de plakjes zoete aardappel 4 - 6 minuten. Bak de laatste minuut de courgetteplakken mee. Breng op smaak met peper en zout.

Leg de naanbroden op een bakplaat met bakpapier en verdeel 2 el passata over elk naanbrood. Strooi er 1/2 tl gedroogde oregano, peper en zout overheen. Bak de naanbroden 2 minuten in de oven. Verdeel de gebakken ui, wortel, zoete aardappel en courgette over de naanbroden. Verbrokkel de geitenkaas erover en bak de naanpizza's nog 4 - 6 minuten in de oven.

Halveer de cherrytomaten en snijd de basilicumblaadjes fijn. Snijd de olijven in plakjes. Snijd de rode puntpaprika in blokjes. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn tot een dressing. Voeg de rucola en veldsla, de tomaten, de rode puntpaprika, het basilicum, de olijven, de gesnipperde rode ui en de walnootstukjes toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de naanpizza's in stukken en serveer de salade erbij.