
Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
30 g
Semi-gedroogde tomaten
125 g
Champignons
50 g
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Geraspte pecorino
(Contains: Melk (inclusief lactose))
60 g
Ontbijtspek
50 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout

Snipper de ui zeer fijn. Smelt een klontje boter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui 4 - 5 minuten, afgedekt, tot deze glazig is. Breng op smaak met peper en zout en roer regelmatig. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de semi-gedroogde tomaten in kleine stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

Voeg de room en 2/3 van de pecorino toe aan de pan met ui. Zet het vuur laag en laat 7 - 9 minuten inkoken. Roer regelmatig. Haal van het vuur en verhit de saus vlak voor serveren al roerend opnieuw.

Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan met deksel voor de ravioli. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek 5 - 6 minuten, zonder olie, tot deze goudbruin en knapperig is. Leg het spek op het stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Zet opzij. Verhit in dezelfde koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de knoflook, de semi-gedroogde tomaten en de spinazie toe aan de koekenpan. Bak nog 2 - 3 minuten.

Zet het vuur van de pan met water lager, zodat het water net kookt (kleine belletjes). Haal de ravioli los van het papier en leg ze voorzichtig in het water. Het water mag niet koken. Roer voorzichtig met een schuimspaan om ze van elkaar te scheiden. Verhit de ravioli 1 minuut in de pan. Haal de ravioli vervolgens met de schuimspaan uit de pan en leg direct in diepe borden.

Leg de gebakken groenten op de ravioli en giet de pecorinosaus eroverheen. Voeg de spekreepjes toe en bestrooi met de overige pecorino. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.