
Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
The quantities provided above are averages only.
Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.
½ unit
Prei
½ unit
Sjalot
½ unit
Knoflookteen
90 g
Casarecce
(Contains: Gluten May be present: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)
100 milliliters
Slagroom
(Contains: Melk (inclusief lactose))
75 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
80 g
Zalmsnippers
(Contains: Vis)
25 g
Geraspte Italiaanse kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
¼ unit
Citroen
2.5 g
Verse dille
(May be present: Selderij)
½ tablespoon
Olijfolie
0.13 unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de prei in dunne ringen en de sjalot in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, sjalot en prei 4 - 5 minuten aan. Kook de casarecce 10 - 13 minuten in de pan met deksel.

Voeg de slagroom toe aan de prei en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven. Voeg op het laatste moment hand voor hand de spinazie toe en roer door totdat hij geslonken is. Meng de zalmsnippers en de helft van de italiaanse kaas erdoor en verhit de saus opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de citroen in partjes en snijd de dille fijn. Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover. Garneer met de dille, de overige Italiaanse kaas en de citroenpartjes.