Skip to main content
Quiche met prei en warmgerookte zalm

Quiche met prei en warmgerookte zalm

met belegen kaas en een frisse salade

Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)
Vis

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Prei

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

1 pinch

Nootmuskaat

½ unit

Bladerdeeg

(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

50 g

Biologische zure room

(Contains: Melk (inclusief lactose))

40 g

Zalmsnippers

(Contains: Vis)

15 g

Geraspte belegen kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Rucola en veldsla

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories1090 kcal
Energy (kJ)4559 kJ
Fat73 g
Saturated Fat34 g
Carbohydrate58 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9 g
Protein40 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Oven Dish
Tall-Sided Pan
Bowl
Whisk
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de prei en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.

Prei bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, prei en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.

Mengen
3

Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de prei, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.

Salade opmaken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.

Serveren
6

Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes