Wist je dat het woord quiche afkomstig is van het Duitse woord voor taart: kuchen?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Prei
½ unit
Knoflookteen
½ unit
Rode ui
1 pinch
Nootmuskaat
½ unit
Bladerdeeg
(Contains: Gluten May be present: Melk (inclusief lactose))
1 unit
Ei
(Contains: Ei)
50 g
Biologische zure room
(Contains: Melk (inclusief lactose))
40 g
Zalmsnippers
(Contains: Vis)
15 g
Geraspte belegen kaas
(Contains: Melk (inclusief lactose))
20 g
Rucola en veldsla
½ tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Extra vierge olijfolie
½ teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de prei en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Rasp met een fijne rasp één mespuntje nootmuskaat per persoon.
Verhit de roomboter in een koekenpan op middelmatig vuur. Fruit de knoflook, prei en rode ui 6 - 8 minuten. Verdeel ondertussen het bladerdeeg met bakpapier over een quichevorm of ovenschaal. Snijd het bladerdeeg eventueel bij om het goed passend te maken. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork.
Meng in een grote kom: 1 ei per persoon, de prei, de zure room, de belegen kaas, de warmgerookte zalmsnippers en de nootmuskaat. Mix alles goed door elkaar met een garde en breng op smaak met peper en zout.
Giet het mengsel over het deeg in de quichevorm. Gebruik eventueel het afgesneden deeg voor de bovenkant van de quiche. Bak de quiche bovenin de oven in 30 - 32 minuten gaar, of tot het bladerdeeg goudbruin is.
Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie, 1/2 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de rucola en de veldsla door de dressing.
Laat de quiche ongeveer 5 minuten afkoelen na het bakken. Snijd de quiche in punten en serveer met de salade ernaast.