Skip to main content
Roerei met tomaat en feta

Roerei met tomaat en feta

Kies dit recept en doneer automatisch € 1,- aan de voedselbank

4.2
(41)

De voedselbanken hebben onze steun meer dan ooit nodig. Wil jij ze ook een handje helpen? Door dit recept te kiezen doneer jij € 1,- aan de voedselbank.

Allergens:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

250 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Komkommer

1.5 unit

Tomaat

1 unit

Bosui

40 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Mesclun

2 unit

Ei

(Contains: Ei)

40 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Energy (kJ)3697 kJ
Calories884 kcal
Fat59 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate56 g
Sugar8 g
Dietary Fiber8 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Wok or sautépan
Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snijd ondertussen de komkommer in halve plakken. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de bosui in fijne ringen. Verkruimel de feta.

Salade maken
3

Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie en de wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komkommer, de mesclun, de helft van de feta en de helft van de tomaten toe.

Groenten bakken
4

Verhit de roomboter in een koekenpan en bak de bosui en de overige tomaat 3 – 4 minuten.

Roerei maken
5

Kluts ondertussen de eieren met een vork in een kom en breng op smaak met peper en zout. Giet het eimengsel in de koekenpan met tomaat, voeg de overige feta toe en laat het ei al roerend stollen.

Serveren
6

Verdeel het roerei over de borden en serveer met de gebakken aardappelen, de mayonaise en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes